!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#168 Cum știe un copil dependent de TikTok că se fac banii

Vorbeam cu copiii despre carieră și despre bani la unul dintre cursurile mele. Le-am arătat câteva tehnici despre cum să-și găsească activitatea potrivită pentru ei, care să le placă și să le și aducă bani. Apoi am pus întrebarea: „Din punctul vostru de vedere, cum se fac banii?”

 

Deși nu toți s-au gândit la asta, am auzit multe răspunsuri de genul: „banii se fac din jocurile de noroc”, „câștig la loto”, „bag în crypto”, „bag la pariuri”.

 

Am rămas înlemnit câteva secunde.

 

Apoi mi-am dat seama că vorbele lor reflectă societatea: ceea ce văd și ceea ce aud le intră în cap, iar ei spun mai departe.

 

Mai trist este că am auzit asta de la grupuri de copii din București, cu educație peste medie. Nici nu vreau să mă gândesc ce e în mintea copiilor care nu au acces și la altă educație decât cea de pe Youtube și de pe TikTok.

 

Poate nu ți se pare important acum, dar e nevoie să vorbești cu copilul tău despre bani, despre cum funcționează în societate și cât de importanți sunt.

 

Discuția mea cu copiii s-a încheiat spunându-le că banii se fac aducând valoare în societate și că, cu cât aduci mai multă valoare mai multor oameni, cu atât poți face mai mulți bani. Le-am spus că fiecare persoană aduce valoare în societate prin informațiile și abilitățile pe care le știe—un doctor știe tratamentele bolilor, un artist distrează oamenii la nunți și un hairstylist înfrumusețează oamenii.

 

Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți și te invit să intri pe www.eroul.ro și să vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#204 Petrece timp cu copilul tău și el nu va...

Părinții au fost ocupați cu serviciul, iar el a crescut pe unde a putut: ba pe la bunici, ba pe la o bonă, ba singur. Când veneau părinții, îi aduceau jucării și dulciuri. Până la 13 ani, Andu a fost

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page