!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#166 Urăsc să văd părinți care…

La vârsta adolescenței, copiii au energie. Pot face multe. Urăsc să văd părinți care-și limitează copiii.

 

Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.”

 

„Nu te mai duce la actorie, ești clasa a 8-a.”

 

„Nu te duce la antrenament, plouă afară.”

 

„Nu poți face 2 activități extrașcolare, obosești.”

 

Dacă tu îl limitezi acum, mai târziu el se va limita singur și va găsi tot felul de scuze să nu facă lucruri. Va deveni un om pasiv, fără inițiativă și va da întotdeauna vina pe altcineva pentru ce i se întâmplă lui.

 

Dacă crezi că al tău copil face prea multe activități, dar el vrea să le facă și simte că poate, spune-i: „Ok, poți să faci aceste activități, dar dacă simți că e prea mult la un moment dat, poți renunța oricând la una dintre ele.”

 

Nu-i spune tu din prima ce e mult sau puțin pentru el. Copilul poate să-și întreacă părinții.

 

Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page