!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#165 „Am un băiat de 16 ani. E timid și nu...”

„Am un băiat de 16 ani. E timid, nu prea vorbește cu persoane noi, nu se bagă în seamă cu fetele și nu crede că poate avea o prietenă. Cum să-l sprijin să-și crească încrederea în el?”


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Primesc des întrebări legate de încrederea în sine a adolescenților.


99% dintre adolescenți sunt în situația de mai sus. În perioada adolescenței, un copil trebuie să-și răspundă la întrebarea cine sunt eu?


Neavând încă un răspuns concret la această întrebare, un copil are azi încredere în el, mâine nu mai are. Încrederea în sine e foarte volatilă până chiar spre 20 de ani. Partea bună e că se poate lucra la asta.


Un mod util prin care un adolescent poate prinde încredere în el este să aibă cât mai multe experiențe. Îți recomand să-l lași în tabere, cantonamente, joburi de vară sau la cursuri de dezvoltare personală, astfel încât să interacționeze cu cât mai mulți oameni și să intre în cât mai multe situații care să-i arate că poate.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

2 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page