!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#164 Când copilul îți spune că nu știe ce vrea de Crăciun

Acum, în Decembrie, i-am întrebat pe toți copiii de la cursurile mele ce cadou vor să primească de Crăciun. Am fost surprins să aflu răspunsurile.

 

Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.

 

Mă așteptam să aud numai „vreau telefon”, „vreau PlayStation”, „vreau bani”, dar am auzit mai mult „nu știu”, „n-am idee”, „îl las pe el să aleagă”.

 

Dacă îl întrebi pe copilul tău ce cadou vrea să primească de Crăciun, NICIODATĂ să nu accepți răspunsuri ca „nu știu”, „n-am idee”, „îl las pe el să aleagă”. Pune-l să-ți spună ceva SAU nu-i mai lua cadou.

 

Când îl „forțezi” pe copil să-ți dea un răspuns, îl antrenezi să se cunoască pe el însuși, să se gândească la el și la nevoile lui și îi transmiți că dorințele și părerile lui contează, deci el, ca om, contează. Îl antrenezi să-și spună opinia și să ceară ce e al lui.

 

Acum, poate asta nu contează pentru tine prea mult, dar va conta mult pentru el când va fi pe cont propriu și va trebui să se descurce singur. Pune-l să gândească!

 

Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#177 Știi acel moment când are examen și tu stai ca pe ace?

Panica pe care o poate simți un părinte în legătură cu copilul lui e inegalabilă. Știi acel moment când are examen și tu stai ca pe ace. Atunci când merge la olimpiadă și abia aștepți să te sune să-ți

#176 Doamna Elena era o mamă…

Când am cunoscut-o pe Doamna Elena, era o mamă îngrijorată care se confrunta cu o provocare comună. Fiul ei, Andrei, era absorbit de TikTok, petrecând în medie 5 ore pe zi uitându-se la videoclipuri.

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page