!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#160 Copilul tău trece prin asta, iar tu îl poți ajuta

Când merge la meditații, nu vorbește cu nimeni. Când sunteți în vizită la rude și la prieteni, nu se implică în conversație și răspunde sec. Când vine la curs, înainte să înceapă lecția, se așază pe scaun și își scoate telefonul ca să pară ocupat.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.


De multe ori, telefonul ține locul unei conversații. Asta fac adolescenții. Timiditatea, rușinea și lipsa de experiență îi fac să evite discuții cu persoanele din jur. Se refugiază în telefon și par că sunt cei mai ocupați oameni de afaceri.


Tu, ca părinte, ai simțit vreodată acel disconfort când aștepți să înceapă un eveniment și ți-e rușine să vorbești cu persoana de lângă tine, ți-e jenă să faci cunoștință și preferi să taci?


Se întâmplă... eu, personal, am trecut deseori prin asta. Și pentru că știu cât de inconfortabil este, mai ales pentru adolescenți, am introdus în curs, acum, în luna DECEMBRIE, o lecție în care îi învăț pe copii cum să găsească subiecte comune și cum să deschidă discuții cu persoane pe care nu le cunosc, pentru a evita disconfortul tăcerii.


Să vezi cât de frumos este ca înainte de curs să vezi participanții cum se strâng în sală și vorbesc între ei despre școală, jocuri, vacanță, filme. Sincer, chiar nu contează despre ce vorbesc, atâta timp cât telefonul este în buzunar.


Dacă vrei ca și copilul tău să afle aceste lucruri, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

6 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

Comentários


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page