!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#16 Părintele care înțelege învățarea și educația

Salutare dragă părinte și mă bucur să te revăd! În ultimii ani am lucrat cu câteva mii de adolescenți, fie că a fost vorba de cursuri, seminarii sau întâlniri unu la unu. Acești adolescenți și bineînțeles părinții lor, au înțeles care este valoarea pe care o primesc participând la lecții și de ce este bine să înveți și lucruri pe care școala nu le predă, dar de care avem nevoie în viața de zi cu zi. la sfârșitul fiecărui curs primim mesaje de mulțumire de la părinți și adolescenți și asta ne bucură foarte tare și ne dă acea energie de a continua.

Totul bine până aici dar, evident că există și reversul medaliei, Universul întotdeauna echilibrează lucrurile, așa că există și oameni, da, părinți și din păcate chiar și profesori care, din afară, nu prea înțeleg cu ce ne ocupăm și care ne acuză că doar luăm banii degeaba fără aduce nicio valoare nimănui.

Am să-ți spun în cele ce urmează despre două categorii diferite de oameni, diferențele dintre cele două categorii și care este categoria de oameni în care e bine să-ți crești copilul încă de mic.

Există prima categorie de oameni, în care de asemenea se regăsesc și acei oameni care ne critică, pe noi și pe ceilalți care activează în domeniul educației. Sunt acei oameni pentru care învățarea s-a oprit în momentul în care s-a terminat școala, școala însemnând de cele mai multe ori liceul. Sunt acei oameni care acum, la vârsta maturității și părinți fiind au impresia că ei au întotdeauna dreptate. Cred că ai întâlnit și tu astfel de oameni până acum sau, dacă te afli printre ei, nu-ți fă griji, voi vorbi imediat despre a doua categorie de oameni în care este de preferat să te afli și tu și să-ți crești și copiii. Rămânând în această primă categorie oamenii care se regăsesc în ea sunt acei oameni cu care nu te poți contrazice și a căror părere nu poate fi schimbată, este acel mod de gândire inflexibil. Cum ai putea să-ți schimb părerea dacă tu ești sigur că ai dreptate? Aici se regăsesc acei oameni care efectiv nu pot asculta părerea celuilalt și care vorbesc foarte mult în loc să asculte. Pentru ei, ca metodă de educație și învățare școala fost de ajuns, nu există cărți sau cursuri ulterioare. Și ghici ce? În acest spirit își cresc și copiii. Nu zic că este bine sau rău, fiecare decide cum vrea să fie.

Din a doua categorie fac parte oamenii care cred în zicala: Omul cat trăiește învață. Sunt oameni care își doresc mai mult de la ei și care înțeleg că școala nu am fost de ajuns pentru a știi cum să aibă o viață împlinită. Sunt oameni care înțeleg că pentru a avansa la locul de muncă ai nevoie de mai multe abilități decât colegii tăi, fie el și doar curajul. Sunt oameni care citesc, participă la cursuri, asculta emisiuni pe diferite teme de educație. Sunt acei oameni care înțeleg că pentru a avea o relație sănătoasă cu soțul sau soția este nevoie să afle cum să facă asta, pentru a crește un copil echilibrat este nevoie să afle cum să facă asta și de aceea aleg să se informeze și să învețe constant. Nu în ultimul rând, acești oameni își vor crește copiii în același spirit, de învățare și dezvoltare continuă și vor știi că investiția în educația copilului va fi foarte profitabilă când acesta va crește.

Acum o să fac ceva diferit față de ceea ce fac de obicei la sfârșitul articolelor mele și... am să vă las pe voi să trageți concluziile. Cum credeți că arată, că se comportă, că este un om aflat în prima categorie? Și cum credeți că arată, că se comportă sau că este un om aflat în a doua categorie? .... Și mai mult de atât, care crezi că va fi diferența între copiii celor două tipuri de părinți? Dacă concluzia ta este asemănătoare concluziei mele te invit să mă urmărești în continuare și să vezi care sunt pașii unei relații armonioase între părinți și copiilor adolescenți.

Eu sunt Răzvan Cojocaru fondator Smart Life Education și te invit să distribui acest articol către comunitatea ta de părinți și dă-ne un LIKE pentru a face parte din comunitatea noastră de părinți. Pe data viitoare!


 

Alege un alt părinte și trimite-i acest articol.Urmărește-ne pe FACEBOOK.

Urmărește-ne pe INSTAGRAM.

Subscribe pe YOUTUBE.

Înscrie-ți adolescentul pentru a deveni EROU.

14 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page