!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#159 Adolescentul îți poate fi cel mai bun prieten sau cel mai mare dușman

N-ai cum să te înțelegi cu un copil dacă nu te cobori la nivelul lui și nu simți ceea ce simte el. Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.

 

Din păcate, mulți părinți au uitat cum e să fii adolescent. Au uitat că și ei au trecut prin asta. Au uitat de frustrările și de nevoile pe care le aveau ei când erau adolescenți.

 

Acum ești părinte și te porți ca un părinte. Dictezi viața copilului pas cu pas, fără să înțelegi ce simte și ce nevoi are. Fără să-l asculți.

 

Trec câțiva ani în ritmul ăsta. La 17 ani, copilul nu te mai aude, nu te mai ascultă și nici măcar nu mai vrea să stea în preajma ta. Ghici de ce?

 

Întotdeauna, ia-l în serios pe copilul tău. Copiii mai spun și lucruri fără sens, dar printre ele, poți afla nevoile lor adevărate. Copiii nu țipă degeaba, nu se închid în ei degeaba, nu plâng degeaba. Trebuie doar să fie ascultați cu atenție.

 

Știi cât de mișto este un adolescent ale cărui nevoi sunt auzite și împlinite? Îți poate fi cel mai bun prieten. Pe de altă parte, dacă nu-l bagi în seamă, se va comporta ca un dușman.

 

Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#204 Petrece timp cu copilul tău și el nu va...

Părinții au fost ocupați cu serviciul, iar el a crescut pe unde a putut: ba pe la bunici, ba pe la o bonă, ba singur. Când veneau părinții, îi aduceau jucării și dulciuri. Până la 13 ani, Andu a fost

Комментарии


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page