!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#156 Chiar nu-ți amintești adolescența?

Acum ești părinte. Ai un serviciu, ai o casă de întreținut, ai unul sau mai mulți copii. Ai uitat…

 

…ai uitat cum e să fii adolescent.

 

Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.

 

Amintește-ți de acele momente de incertitudine pe care le aveai când erai în liceu. Atunci când te întrebai: „Oare sunt destul de bun? Oare sunt destul de frumos? Oare mă place? Ce-o să zică mama?”

 

Amintește-ți de emoțiile care veneau la pachet cu aceste gânduri: frica de eșec, teama de a-i dezamăgi pe alții, rușinea când nu făceai ceva bine, dezamăgirea când prietenul tău nu mai era prieten cu tine.

 

Și peste toate astea părinți, bunici și profesori care toți îți ziceau la fiecare pas ce să faci.

 

Cam așa se simte un copil adolescent.

 

De fiecare dată când copilul tău adolescent e trist, furios, țipă, nu vrea să vorbească cu tine, amintește-ți cum erai tu și îl vei înțelege. Nu vei mai lua lucrurile personal.

 

Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

2 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page