!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#154 O frică a adolescenților – „Să nu-i dezamăgesc pe părinți”

„Să nu-mi dezamăgesc părinții.”


Asta e cea mai frecventă frică pe care o aud atunci când vorbesc cu copiii de la curs.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.


Teama de a nu dezamăgi pune o mare presiune pe adolescenți. În general, copii buni și foarte buni o dau în bară la teste sau examene tocmai din acest motiv. Pun o presiune așa de mare pe ei înșiși, devin atât de panicați, încât uită ce au învățat. Se sabotează fără să-și dea seama.


Transmite-i copilului tău că-l iubești indiferent ce se întâmplă. Nu-i scoate ochii pentru fiecare mică greșeală, ci ajută-l să învețe din eșecuri. Transmite-i că este normal ca din când în când să mai greșim. Nu suntem perfecți și nu suntem roboți.


Orice copil are performanțe mult mai mari dacă știe că e iubit necondiționat. Dacă copilul percepe că este iubit doar dacă ia 10, acolo e o mare problemă…


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

7 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

Comentários


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page