!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#147 Are doar 14 ani, dar pare că a trecut prin 50 de ani de greutăți…

Mi se pare foarte trist! Îl observ des la cursurile pentru adolescenți pe care le susțin. Are doar 14 ani, dar pare că a trecut prin 50 de ani de greutăți. Se așază pe scaun, cu mâinile pe picioare sau chiar pe genunchi și nu vorbește aproape deloc. Privește în gol, dar știu că ascultă cu atenție, pentru că atunci când îi pun o întrebare, răspunde. Cel mai rău este că nu zâmbește niciodată.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Ce am descris mai sus este realitatea așa cum o văd. Este o tipologie de copii care îmi dă toate convingerile peste cap.


Oare copilăria nu e pentru a fi deschiși, sociabili, pentru a ne juca, pentru distracție, pe scurt, pentru a învăța prin joc? Cu toate astea, există copii care nu-și permit să se destindă nici măcar dacă toată sala râde.


Am observat și părinții acestei tipologii de copii. Este vorba de părinții duri, care nu permit nicio greșeală, care fac mustrări la fiecare pas. Este tipologia de părinte General de Armată, în fața căruia tu, copil, nu ai voie să miști sau să comentezi vreodată.


Doar că în acest caz, copilul nu mișcă și nu comentează nici când iese în societate.


Te rog, fii părinte echilibrat. Pune-i limite și reguli copilului tău, dar în același timp fii cald cu el, ascultă-l, lasă-l să greșească și să testeze. Dă-i aripi, nu i le tăia!


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

10 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page