!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#146 Alex învăța cu muzica dată tare, dar mama l-a…

Alex asculta muzică în timp ce-și făcea temele. Era concentrat, scria, făcea desene, făcea calcule. Totul mergea bine.


La un moment dat, mama trece pe lângă ușa camerei lui. Știa că Alex face teme. Aude muzica și deodată nervii încep să iasă la suprafață. Deschide ușa brusc și strigă:


- Ai zis că faci teme, dar tu ce faci? Stai cu muzica deschisă! Închide muzica aia și dă-mi telefonul! Nu mai ai voie cu el! De azi ești pedepsit!


Concentrarea și liniștea lui Alex s-au terminat…


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Îți sună cunoscut povestea asta? Sunt copii care, într-adevăr, fac teme cu muzică pe fundal. Știai că muzica îi ajută să asimileze mai repede informația?


În principal, există 2 stiluri de învățare: vizual și auditiv.


Oamenii care au stilul de învățare auditiv au nevoie de un stimul al auzului ca să învețe mai ușor: ori ascultă informația (în loc să o citească), ori ascultă ceva pe fundal.


Așa că, dacă copilul tău îți spune că se concentrează mai bine cu muzică, atâta timp cât observi rezultate și nu o dă în bară la școală, lasă-l în pace. Poate are ca stil de învățare stilul auditiv.


Acum, în luna 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, fix despre asta îi învățăm pe copii. Vorbim despre creier din punct de vedere psihologic și îi învățăm tehnici despre cum să învețe mai repede și cum să nu se mai blocheze la un test/examen din cauza panicii și a emoțiilor.


Dacă vrei ca și copilul tău să afle aceste lucruri, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

3 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#204 Petrece timp cu copilul tău și el nu va...

Părinții au fost ocupați cu serviciul, iar el a crescut pe unde a putut: ba pe la bunici, ba pe la o bonă, ba singur. Când veneau părinții, îi aduceau jucării și dulciuri. Până la 13 ani, Andu a fost

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page