!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#145 De la POT la MĂ DUC cu copiii adolescenți

Până pe la 13 ani, copilul tău va veni la tine și îți va zice: „Pot să merg la film cu prietenii mei?” După 13 ani, copilul tău va veni la tine și îți va zice: „Vezi că merg la film cu prietenii mei!”.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Asta este una dintre multele schimbări ale copiilor ajunși la vârsta adolescenței.


După 13 ani, copiii vor să fie din ce în ce mai independenți. Vor să ia ei decizile, nu să le dicteze altcineva.


Pe de altă parte, părinții se panichează. Îmi zicea o mamă: „Nu-mi mai recunosc copilul! Eram mult mai apropiați înainte.” Părinții, pentru că li se pare că pierd controlul, devin irascibili și ajung în conflict cu copilul.


În aceste situații, nu te pune contra copilului tău, fiindcă mai rău vei face. Setează niște reguli ca să știi că nu încalcă anumite limite și lasă-l în pace: „Ok, te duci, dar întotdeauna te întorci la maxim 21:00 acasă” sau „Ok, dar când ajungi în mall îmi dai mesaj să-mi spui că ai ajuns”. Nu exagera cu regulile, pune-le doar ca să fii liniștită.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#191 E de datoria noastră, a părinților, să…

Cred că cea mai mare problemă a elevilor din zilele noastre este managementul timpului. Se duc la școală, stau 5 ore în bancă tăcuți, apoi vin acasă, se retrag în camera lor și stau pe TikTok până se

Commentaires


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page