!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#144 Clasa a 8-a este o cursă de rezistență nu de viteză

Cu 3 săptămâni înainte de examenul de Evaluare Națională de anul trecut, mă sună mama lui Rareș: „Răzvan, nu mai știu ce să fac cu Rareș, e demotivat complet și nu mai are chef de învățat. S-a dat bătut pe ultima sută de metri!”


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.


Din vorbă în vorbă, am aflat că Rareș avea un program mai încărcat decât un adult cu 2 joburi. Dimineața, minim 2 ore de pregătire la mate sau la română. Apoi școală 6-7 ore. Seara, teme pentru școală și teme pentru pregătire. În weekend, temele pe care nu le-a făcut în timpul săptămânii, cam 6-8 ore. În sfârșit când își termina temele și credea că se poate relaxa… venea mama și îl punea să lucreze suplimentar după o culegere pe care i-o cumpărase ea.


Evident că Rareș nu mai avea niciun chef. Nu avea momente în care să-și încarce bateriile. Și o dusese așa deja de 8 luni de zile.


Clasa a 8-a este o cursă de rezistență, nu de viteză. Copilul nu trebuie să lucreze mult și repede până nu mai poate, ci trebuie să lucreze susținut, continuu, într-un program stabilit, care să conțină și lucru, și pauze.


Copiilor cu care încep să lucrez chiar la startul clasei a 8-a le spun să-și facă programul astfel încât în fiecare zi să aibă minim 2 ore de relaxare înainte de culcare, iar duminica LIBERĂ. Astfel, ei au energia s-o ia de la capăt și să învețe eficient.


Până și noi, adulții, avem 2 zile libere pe săptămână. Cum putem să credem că un adolescent poate duce 12-14 ore de teme zilnic?


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

6 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#191 E de datoria noastră, a părinților, să…

Cred că cea mai mare problemă a elevilor din zilele noastre este managementul timpului. Se duc la școală, stau 5 ore în bancă tăcuți, apoi vin acasă, se retrag în camera lor și stau pe TikTok până se

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page