!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#143 Nu ți se pare că viața unui adolescent este ca o telenovelă?

Părinții care au copii adolescenți observă cel mai bine asta. Dacă stai să asculți un adolescent, viața lui ți se va părea o telenovelă.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.


O telenovelă. Așa aș descrie viața unui copil adolescent. Își face prieteni, se ceartă, e dezamăgit, se împacă. Apare un iubit sau o iubită. Prietenul lui cel mai bun o place pe aceeași fată. Nu merge cu autobuzul 3 pentru că în el se urcă și Miruna, cu care s-a certat… și tot așa.


Exact așa sunt și emoțiile lor. Dimineață s-a trezit bine, era fericit, apoi îi venea să spargă ușa, apoi plângea, seara parcă nu mai avea nimic.


Telenovelă de-a dreptul. Când ascult aceste povești ale copiilor, parcă mă uit la un film.


Partea mișto este că ce trăiesc ei acum este un antrenament pentru viață. Mai târziu, vor putea decide în cine să aibă încredere și în cine nu, ce să spună unui străin și ce nu, de cine să se apropie și de cine nu.


Așa că, lasă-l pe copilul tău să-și trăiască telenovela și tu doar ascultă-l și arată-i empatie. Toate poveștile despre trădări și prieteni îl vor face mai puternic.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

コメント


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page