!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#136 Discuțiile pe care le am cu părinții de adolescenți sunt foarte haioase

Câteodată, discuțiile pe care le am cu părinții adolescenților sunt foarte haioase. Râdem cu toții în hohote de pățaniile și de ideile pe care copiii le au pentru a evita regulile impuse de părinți.


Sincer, apreciez părinții care se mai și amuză de ceea ce fac copiii lor.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.


Îmi spunea un părinte care avea un copil de 16 ani: „N-am vrut să-l las să meargă la petrecerea celui mai bun prieten. A așteptat să adormim, apoi a ieșit pe geam. Când s-a întors, n-a mai putut intra înapoi, așa că până la 8 dimineața a dormit afară în balansoar.”


Un alt părinte îmi spunea: „Eu trebuie să-i tai fructele copilului meu. Dacă eu nu-i tai fructele și nu-i pun mâncare în farfurie, el nu o face. Odată a stat nemâncat 2 zile.”


Am mai auzit și despre fete. O mamă mi-a spus: „N-am lăsat-o să se facă verde în cap, pe motiv că se duce la școală. În prima zi de vacanță, a venit cu părul verde acasă. Îmi venea să leșin.”


Sunt sigur că fiecare părinte care are un copil adolescent are cel puțin o astfel de poveste.


Scrie-mi, te rog, în comentarii un lucru haios pe care l-ai pățit în relația cu copilul tău adolescent.

12 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Până la 11-12 ani, copilul tău va sta aproape de tine. Apoi, se va închide și se va depărta. În cele din urmă, pe la 20-22 de ani, își va aduce aminte de sfaturile tale și se va gândi „Hai că totuși a

„L-am crescut foarte bine pe copilul meu. I-am dat tot ce am avut mai bun. Nu cred că ceva din comportamentul meu față de el îl face să fie închis, timid și să nu vorbească aproape deloc.” Acestea sun

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page