!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#134 Copiii sunt o mașină, iar părintele este volanul. Citește explicația.

Uite o metaforă pe care o folosesc foarte des atunci când le explic părinților despre copiii lor adolescenți: „Copiii sunt ca o mașină care rulează pe o autostradă, iar părinții sunt volanul. Copiii cresc, învață, se joacă, fac lucruri, dar părinții sunt cei care le pun reguli și limite, astfel încât mașina să rămână pe autostradă și să nu iasă în câmp. Părinții au volanul.”


Îmi spunea o mamă: „Dacă ar putea, copilul meu ar sta 12 ore pe zi să se joace pe calculator.”


Eu i-am zis: „Normal, pentru că este cea mai rapidă și ușoară distracție pentru ei. Dar tu ești părintele, tu ai volanul, tu poți seta reguli și limite, astfel încât copilul tău să nu iasă de pe autostradă și să ajungă în câmp.”


Copiii nu se pot limita singuri. Este la tine, părinte, să-l îndrumi pe copilul tău și să-i arăți când mai poate continua și când este suficient, prin reguli și limite.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

37 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page