!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#132 Câtă răbdare mai are un părinte care are un copil adolescent?

Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Vorbeam cu o mamă care avea un băiat de 15 ani. Băiatul nu lua în seamă nimic din ce îi spunea mama. Făcea doar cum voia el.


Evident că, dacă băiatul făcea lucrurile doar cum voia el, câteodată o mai și pățea.


Odată s-a certat cu o profesoară la școală până a avut nota scăzută la purtare. Altădată a fost prins în curtea școlii, scriind cu sprayul albastru pe perete. Altădată directorul școlii l-a prins fumând în baie cu alți doi colegi.


Mama își pierduse răbdarea. Era o mamă singură. Încă de mic, copilul ei avea foarte multă energie. Sărea dintr-un pat în altul, lovea alți copii sau vorbea toată ora la școală. Era clar că avea niște lipsuri—și emoționale, și în comportament.


Am întrebat-o pe mamă: „De la 0 la 10, câtă energie mai aveți să-l îndrumați pe copilul dumneavoastră?” Mi-a răspuns: „2”.


Fiecare părinte are provocări cu copilul lui. Nu există un părinte la care procesul de a crește un copil să fi fost perfect.


Acum, te întreb și pe tine, dragă părinte: De la 0 la 10, câtă energie ai pentru a-l îndruma pe copilul tău?


Gândește-te la lucrurile frumoase sau la provocările pe care le ai cu copilul tău și scrie-mi, te rog, un 𝐜𝐨𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐢𝐮 cu o cifră 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝟎 𝐥𝐚 𝟏𝟎.

5 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Până la 11-12 ani, copilul tău va sta aproape de tine. Apoi, se va închide și se va depărta. În cele din urmă, pe la 20-22 de ani, își va aduce aminte de sfaturile tale și se va gândi „Hai că totuși a

„L-am crescut foarte bine pe copilul meu. I-am dat tot ce am avut mai bun. Nu cred că ceva din comportamentul meu față de el îl face să fie închis, timid și să nu vorbească aproape deloc.” Acestea sun

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page