!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#130 Până la 10 ani copilul ascultă de părinți, apoi…

Asta este una dintre cele mai mari dureri ale mamelor de copii adolescenți. Să-i spui copilului de 10 ori o lecție de viață, lui să-i intre pe o ureche și să-i iasă pe alta, iar apoi să vină o persoană din afară, să-i spună exact același lucru o singură dată, iar copilul să fie fascinat.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Mulți părinți mi-au spus după cursurile pe care le-am susținut: „I-am spus și eu asta, dar de la mine n-a înțeles. De asta îl aduc la tine.”


Până la 10 ani, părinții sunt cele mai importante persoane în viața copilului. De pe la 10 ani, cu precădere atunci când începe adolescența, copiii își dezvoltă o nouă listă de persoane importante pe care să le urmeze: prietenii, un profesor, instructorul de dans.


Așa că, mare atenție în ce medii îți lași copilul să stea. Ideal este să-ți lași copilul în medii din care să-și ia sfaturi și lecții de viață asemănătoare celor pe care i le dai tu.


Nu vrei să-i lași doar pe copiii din spatele blocului să-l influențeze pe copilul tău, nu?


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

2 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#177 Știi acel moment când are examen și tu stai ca pe ace?

Panica pe care o poate simți un părinte în legătură cu copilul lui e inegalabilă. Știi acel moment când are examen și tu stai ca pe ace. Atunci când merge la olimpiadă și abia aștepți să te sune să-ți

#176 Doamna Elena era o mamă…

Când am cunoscut-o pe Doamna Elena, era o mamă îngrijorată care se confrunta cu o provocare comună. Fiul ei, Andrei, era absorbit de TikTok, petrecând în medie 5 ore pe zi uitându-se la videoclipuri.

A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page