!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#123 Intrusul nevăzut care strică fericirea copilului tău. E vorba despre…

Un intrus nevăzut strică fericirea de zi cu zi a copilului tău. Majoritatea părinților nici nu-și dau seama. Alți părinți se resemnează și spun: „Așa e copilul meu...”


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți. Încrederea în sine este unul dintre factorii care afectează cel mai mult fericirea unui copil adolescent. Din păcate, adolescenții sunt plini de frici și neîncrederi.


Dacă îl vezi pe al tău copil că stă mai retras, nu interacționează cu oamenii din jur și te pune pe tine să faci lucruri în locul lui, asta denotă o încredere de sine joasă.


Ca să-l sprijini pe copilul să-și crească încrederea în el, trebuie să-i demonstrezi că este un om IMPORTANT în societate. Dă-i copilului tău task-uri și responsabilități, astfel încât să-și demonstreze că este bun, că poate, că prezența lui e importantă.


De exemplu, un tată poată spăla mașina împreună cu copilul lui, iar o mamă poate merge la cumpărături cu copilul sau poate găti ceva împreună cu el.


Implică-l ușor, ușor în activitățile casei, apoi mulțumește-i că a fost acolo cu tine și te-a ajutat. Astfel, se va simți important și apreciat, își va schimba părerea despre el și va continua să te ajute.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

6 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

Comentarios


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page