!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#122 Copilul tău se poartă așa? E doar adolescent.

„Cred că al meu copil are dublă personalitate”, îmi zice o mamă legat de băiatul ei în vârstă de 13 ani.


„Cum așa?” întreb eu.


„Păi… e foarte schimbător. Acum se poartă foarte matur și gândește mai bine ca mine, peste câteva ore se poartă ca un copil de 3 ani.”


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.


Am liniștit-o pe această mamă spunându-i că al ei copil nu are nimic. Este doar adolescent. La vârsta adolescenței se produc multe schimbări, mai ales în gândire. În acele momente, copiii par că sunt duali: ba gândesc ca un adult, ba gândesc ca un copil.


Întâlnesc des acest fenomen în discuțiile mele cu copiii. Avem momente când discutăm despre oameni, comportamente, emoții, creier... și apoi mă trezesc cu o întrebare de genul: „Auzi Răzvan, crezi că e ok să fac farse la telefon?”


Dacă ai râs, să știi că și eu râd, dar pe copii nu-i iau în râs niciodată.


Întrebările aparent stupide fac parte din procesul de învățare, nu e cazul să te alarmezi. Dacă copilul tău continuă cu aceste întrebări și la 20 de ani, atunci da, posibil să fie o problemă. Dar la 13 ani, sunt doar reminiscențe ale copilăriei.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

6 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#204 Petrece timp cu copilul tău și el nu va...

Părinții au fost ocupați cu serviciul, iar el a crescut pe unde a putut: ba pe la bunici, ba pe la o bonă, ba singur. Când veneau părinții, îi aduceau jucării și dulciuri. Până la 13 ani, Andu a fost

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page