!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#100 Cea mai mare frică a unui copil adolescent. Este despre părinți

Cea mai mare frică a unui copil ajuns la vârsta adolescenței este să nu-și dezamăgească părinții.


Eu sunt Răzvan Cojocaru, trainer de dezvoltare personală pentru adolescenți, și întâlnesc în fiecare lună sute de copii și de părinți.Îi întreb constant pe participanții la cursurile mele: Care e cea mai mare frică a ta? Cele mai multe răspunsuri au legătură cu dezamăgirea părinților.


Această frică este un motivator puternic uneori. Dar vine la pachet cu o mare anxietate.


Știi acei copii care vor să fie perfecți? Acei copii care nici nu vorbesc din frica de a greși? Acei copii care nici nu se înscriu la vreun concurs din frica unui eșec?


Toate aceste comportamente au legătură cu: a nu-mi dezamăgi părinții.


Transmite-i copilului tău că-l iubești și că-l apreciezi indiferent de rezultatele lui. Nu condiționa iubirea ta de notele de la școală. Arată-i iubire chiar dacă a luat o notă mică și doar sprijină-l să învețe ce nu a reușit.


În acest fel, copilul va percepe că este o persoană importantă în general, nu doar dacă reușește ceva. Astfel, presiunea de pe umerii lui va dispărea.


Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

19 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#198 Sper că al tău copil nu va ajunge ca Andreea

Soția mea este profesoară de germană. Lucrează cu adulți. Într-o sâmbătă, susținea un curs online cu 5 oameni în toată firea, teoretic maturi. Dintre cei 5 participanți, o persoană—să-i spunem Andreea

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page