!-- Google tag (gtag.js) -->
top of page

#124 Îmi zicea o mamă că nu-și mai recunoaște copilul

A fost chiar haios. Vorbeam cu mama unui copil de 14 ani.


„Nu-l mai recunosc. Nu mai e copilul care era acum 1-2 ani. E complet diferit. Uneori parcă n-aș fi mama lui.”


Da, pentru că nu mai e un copil.


Chiar nu mai e! Un copil are nevoie să i se spună ce să facă, să ia altcineva decizii pentru el, să vorbească altcineva în locul lui. Un adolescent are nevoie de libertate, să ia el decizii pentru el însuși, să testeze, să greșească și să o ia de la capăt.


Un adolescent va face și va spune mai multe prostii decât un copil, pentru că testează reacțiile oamenilor din jur. Un adolescent va face uneori exact inversul a ce i-ai zis. Un adolescent o va da în bară des.


Când vezi că face asta, gândește-te că e doar un adolescent.


Și noi ne comportam exact la fel, doar că… unii dintre noi am uitat.


Eu sunt Răzvan Cojocaru și sprijin copiii ajunși la vârsta adolescenței să fie mai puternici și mai curajoși. Dacă vrei ca al tău copil să facă parte dintr-o comunitate de adolescenți pasionați de educație și performanță, intră pe www.eroul.ro și vezi detalii despre „Trezește EROUL din tine!”, cel mai complex curs de dezvoltare personală pentru adolescenți din România.

4 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

#191 E de datoria noastră, a părinților, să…

Cred că cea mai mare problemă a elevilor din zilele noastre este managementul timpului. Se duc la școală, stau 5 ore în bancă tăcuți, apoi vin acasă, se retrag în camera lor și stau pe TikTok până se

Comments


A1. Principal Logo (Colored).png
bottom of page